Liberale Senioren Groot-Leuven (LSL)

Foto van enkele leden van de Liberale senioren

30 juni 2009

VERTEGENWOORDIGING VAN Open Vld-Leuven IN DE OCMW-RAAD VAN LEUVEN

De Open Vld-Leuven wordt thans vertegenwoordigd in de OCMW-raad van Leuven door slechts EEN vertegenwoordigster. Dit was het gevolg van de zware verliezen geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2006. Vanaf januari 2000 tot einde december 2006 waren er hier nog TWEE vertegenwoordigers.

De huidige Open Vld-vertegenwoordigster Bovend'aerde, aangeduid door het "jonge" bestuur van Open Vld-Leuven, is echter niet altijd aanwezig op de vergaderingen van de OCMW-raad. Dat blijkt niet nodig. In 2008 werd reeds vastgesteld dat haar aanwezigheidspercentage slechts 66,6% bedroeg (aanwezig op 2/3-de der vergaderingen). Gedurende de periode 1 januari 2009 tot en met 30 juni 2009 is dit percentage er zeker niet op verbeterd. De verslagen van de OCMW-raad melden immers afwezigheden op de maandelijkse vergaderingen voor Bovend’aerde in januari, februari, mei en juni 2009 (afwezig op 4 van de 6 vergaderingen).

Dat betekent zomogelijk een nog lager aanwezigheidspercentage van slechts 33 %. Moet men zich daarvoor met de steun van Ceysens laten verkiezen ?


De Open Vld-kiezers kunnen daaruit zelf hun besluiten trekken !! (Bron : Verslagen OCMW-raad 2009 op website OCMW Leuven)


Staf Mertens
Voorzitter Liberale Senioren Leuven