Liberale Senioren Groot-Leuven (LSL)

Foto van enkele leden van de Liberale senioren

Liberale Senioren Groot-Leuven
p/a Hoegaardsestraat 61
3000 Leuven
Tel 016/25.66.17
E- mail : staf.mertens@telenet.be
Website : www.liberalesenioren.be

15 december 2008

PERSMEDEDELING

OCMW-restaurants te omslachtig in LEUVEN


De seniorenweek Leuven is alweer voorbij. Tijd om er als seniorenvereniging even bij stil te staan. Het was een welgevulde verlengde week (14 tot 25/11) met talrijke interessante activiteiten die door heel wat van onze senioren geapprecieerd werden. De stad Leuven en het stadspersoneel van de dienst welzijn hebben daartoe andermaal grote inspanningen geleverd. Als het goed is, zeggen wij het ook.

Toch was niet alles perfect en dat moet ook van ons hart. Wij hebben o.a. ook deelgenomen aan een eetmaal dat in het lokale dienstencentrum Ruelenpark werd geserveerd. Het eetmaal was goed en de bediening door de vrijwilligers was uitstekend. Men kan trouwens alle weekdagen in deze centra (ook in Ter Vlierbeke-Kessel-Lo en later in Ter Putkapelle-Wilsele) tegen de democratische prijs van 6 euro een driegangenmenu opgediend krijgen. Je moet er als senior thans wel serieus wat inspanningen voor doen en geduld hebben. Om aan eten te geraken moet je 3-maal ter plaatse gaan.

1. Vooreerst moet je de menu’s in handen krijgen geldig voor de dagen en weken waarvoor je interesse hebt. Deze moet je nu zelf ter plaatse gaan afhalen. Vroeger stonden deze menu’s nog in het tijdschrift van de dienstencentra maar nu niet meer. Deze menu’s waren voorheen ook te vinden op de OCMW-website. Maar dat is ook niet meer waar want de laatste menu die thans nog staat aangegeven dateert reeds van begin augustus 2008. Nadien niets meer. Het enige wat je dus kan doen is ter plaatse te gaan om de afgedrukte menu’s af te halen. Dan kan je dus kiezen wanneer en wat je wil gaan eten.

2. Vervolgens moet je de dag(en) bestellen (EEN menu per dag - dezelfde voor iedereen), dat je wil gaan eten. Dat kan tot de dag voordien maar dan wel VOOR 10 uur. Normaal geef je een telefoontje en je reserveert in een restaurant en je betaalt op het einde van het eetmaal. In een OCMW-dienstencentrum gaat dat blijkbaar niet. Je moet ter plaatse gaan, bestellen en vooraf betalen. Zo komen de senioren ten minste nog eens buiten, moet men gedacht hebben, per fiets, te voet, met het openbaar vervoer of met de eigen auto........

3. De dag zelf moet je dan tegen 12 uur ter plaatse gaan om je eetmaal te gebruiken. De bediening aan tafel gebeurt door vrijwilligers die hun uiterste best doen.

Driemaal is scheepsrecht, zegt men soms maar in deze omstandigheden is dat helemaal niet nodig. Wie deze omslachtige manier voor een bezoek aan een OCMW-restaurant heeft uitgevonden, zit niet op zijn plaats. Dat kan veel eenvoudiger met heel wat minder inspanningen en minder verplaatsingen om aan een eetmaal van 6 euro te geraken. Of wil men juist het aantal klanten zo laag mogelijk houden ?

Met vriendelijk groeten,

Staf Mertens
Voorzitter Liberale Senioren Groot-Leuven